افزایش امنیت ویندوز 10 و نحوه فعالسازی Windows Defender
اگر تمایل دارید که امنیت حریم شخصی خود در ویندوز 10 را بیش از پیش بالا ببرید، با من همراه باشید و تنظیماتی که در ادامه به آنها اشاره میکنم را روی سیستم خود اجرا نمایید.
- بر اساس تحقیقات یک موسسه امنیتی میزان مقاومت ویندوز 10 در برابر بدافزارها نسبت به نسخه های قبلی به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
با وجود آنکه مایکروسافت تلاش کرده است که از لحاظ امنیتی با کاربران خود شفاف باشد و در عین حال برخی از سیاستهای خود را نیز سادهتر کرده است اما میبایست هنوز روی این موضوع بیشتر کار کند. با من همراه باشید تا در ادامه شش تنظیماتی که به ایمنتر شدن ویندوز 10 شما کمک میکند را با هم مرور کنیم.
1- استفاده از لایسنس ویندوز اورجینال
متاسفاده در کشور ما استفاده از نرم افزار های اصلی به درستی جا نیافتاده و اکثر کاربران ایرانی از سیستم عامل و نرم افزار های کرک شده استفاده میکنند که این خود دلیل اصلی کاهش امنیت ویندوز است. در ادامه با هم به بررسی تفاوت های نسخه های اصلی و کرک شده میپردازیم:
- معمولاً Source هایی که کاربران توسط آن ویندوز را نصب میکنند از منابعی همچون Torrent و یا دیگر سایتهای به اشتراک گذاری فایلها تهیه میشود. معتبرترین شرکتهای داخلی که ویندوزهایی غیر اصلی (با منشائی غیر از شرکت تولید کننده – مایکروسافت) و بدون محدودیت را با قیمتی بسیار پایین در اختیار کاربران میگذارند نیز قابل اطمینان نیستند و حتی اگر ادعایی بر “Untouched” بودن آن کنند نمیتوان از دستکاری نشده بودن آن سورسها اطمینان حاصل کرد.
- رفع محدودیتهای ویندوزها معمولاً توسط اجرای فایلهای Crack تولید شده توسط افرادی ناشناس صورت میپذیرد؛ اجرای فایلهای Crack دروازهای همیشگی در کامپیوتر به روی آن افراد باز میکند که نرم افزار امنیتی و آنتی ویروس نیز نمیتواند از این امر جلوگیری کند.
- استفاده از Windows Update که مایکروسافت روزانه و یا هفتگی در اختیار کاربران قرار میدهد بسیار حائز اهمیت است و نه تنها ایرادهای شناسایی شده ویندوز را برطرف میکند بلکه امکانات جدید و بهروز رسانیهای مفیدی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
پیشنهاد بنده استفاده از لایسنس اورجینال و قابل استعلام از مایکروسافت برای سیستم عامل ویندوز10 است.
از جمله معضلاتی که برای شرکتهایی همچون مایکروسافت در ایران وجود دارد، مشکل نبود یک نمایندگی رسمی برای فروش محصولات آنها به شکل قانونی و رسمی است.
شرکت رایان نت سهامی خاص به عنوان تنها تامین کننده رسمی لایسنس های اصلی محصولات مایکروسافت و تنها همکار تجاری رسمی مایکروسافت در ایران (Partner ID : 4560062) با سابقه فعالیت 7 ساله در واردات عمده محصولات اصلی مایکروسافت و ارایه خدمات به بسیاری از سازمان های خصوصی و دولتی مطرح کشور و برخی کشور های همسایه مفتخر به ارایه تمامی محصولات نرم افزاری مایکروسافت به صورت مستقیم و بدون واسطه و با شرایط تحویل آنی می باشد
لازم به ذکر است لایسنس های ارایه شده مستقیما از مایکروسافت ارایه می شوند و محدودیتی برای فعالسازی، آپدیت و یا استفاده در ایران ندارند، همچنین هر گونه پشتیبانی ارایه شده توسط مایکروسافت مانند امکان آپگرید که به خریداران دیگر ارایه می شود به دارندگان لایسنس های خریداری شده از این شرکت نیز توسط مایکروسافت ارایه می شود.
علاقه مندان به محصولات اصلی مایکروسافت در ایران برای اطلاعات بیشتر می توانند به وبسایت فارسی زبان این مجموعه در زمینه محصولات اصلی مایکروسافت به آدرس www.MicrosoftPartner.uk و همچنین فروشگاه آنلاین www.MicrosoftLicense.com مراجعه فرمایید.
2- ویندوز را به روز نگه دارید
شاید مهمترین گام برای انجام این کار بررسی آخرین به روز رسانی های امنیتی موجود برای ویندوز 10 شما است. برای دریافت به روز رسانی های امنیتی به طور خودکار، به «Control Panel» بروید و بررسی کنید آیا سیستم به روز رسانی خودکار شما فعال است یا این مراحل را دنبال کنید:
- در نوار جستجو بنویسید ” Windows Update “
- گزینه ” Advanced Options ” رو انتخاب کنید.
- گزینه ” Automatically download updates ” را فعال کنید
پس از چک کردن به روز رسانی های موجود برای ویندوزتون، به روز رسانی خودکار را روشن نگه دارید تا دانلود و نصب به روز رسانی های مهمی که می تواند به محافظت از رایانه شما در برابر ویروس های جدید و یا بد افزار های نسل آینده کمک کند.
3- لوکیشن خود را خاموش کنید
اگر از یک وسیله قابل حمل مانند تبلت و یا لپتاپ استفاده میکنید، موارد بسیاری وجود دارد که به ویندوز 10 و دیگر اپلیکیشنهای شخص ثالث اجازه میدهید که به راحتی به لوکیشن شما دسترسی پیدا کنند. اما این بدین معنا نیست که شما میبایست لوکیشن خود را همیشه روشن بگذارید. هرگاه لوکیشن شما روشن باشد، ویندوز 10، سابقه موقعیت مکانی دستگاه را برای 24 ساعت ذخیره کرده و به اپلیکیشنهای دیگر که اجازه دسترسی به موقعیت شما را دارند، اجازه میدهد که به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
اما اگر لوکیشن دستگاه خود را خاموش کرده باشید، آندسته از برنامههایی نظیر گوگل مپس که از موقعیت مکانی شما استفاده میکنند، دیگر قادر نخواهند بود که موقعیت و لوکیشن شما را شناسایی کنند. هرچند میتوانید به صورت دستی یک محل را به صورت پیشفرض تعیین کنید تا اپلیکیشنها از دادههای آن استفاده کنند.
برای آنکه لوکیشن خود را خاموش کنید، کافیست به مسیر Settings > Privacy > Location رفته و در قسمت Location for this device is on با استفاده از دکمه Change، وضعیت لوکیشن را در حالت خاموش قرار دهید. البته در قسمت بعدی شما میتوانید اپلیکیشنهایی را به صورت اختصاصی از شناسایی موقعیت خود، محدود کرده و به برخی دیگر از برنامهها برحسب نیاز خود اجازه دسترسی به لوکیشن خود را بدهید.
4- فعالسازی ویندوز دیفندر (Windows Defender)
ابتدا بر روی منوی Start کلیک کرده و گزینه Settings را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده گزینه Update and Security را انتخاب کنید.
سپس گزینه Windows Security را انتخاب نمایید.
در مرحله بعدی در پنجره ای که برایتاب باز میشود بر روی گزینه Virus & threat protection کلیک نمایید.
سپس گزینه Virus & threat protection settings را انتخاب کنید.
سپس گزینه Real time protection را به حالت On در آورید.
5- درست کردن یک نقطه بازگشت (Restore Point)
اگر قبلا بروز رسانی های امنیتی برای سیستم عامل ویندوز نصب کرده اید، قدم بعدی توصیه شده است که یک نقطه بازگشت (Restore Point) را در ویندوز ایجاد کنید.
شما می توانید با کلیک بر روی دکمه Start، کنترل پنل -> سیستم و نگهداری (یا سیستم و امنیت) -> System را انجام دهید. سپس محافظت از سیستم را انتخاب کنید و روی دکمه ایجاد کلیک کنید.
پس از نصب ویندوز، شما می توانید Point Restore را ایجاد کرده و آنرا Clean installation کنید و نصب درایورها و برنامه ها را ادامه دهید.
اگر یکی از درایور ها مشکلی را در سیستم ایجاد کند، میتوانید به ویندوز خود را به نقطه بازگشت برگردانید.
6- استفاده از یک آنتی ویروس معتبر
هنگامی که شما میخواهید یک برنامه آنتی ویروس بر روی کامپیوتر خود نصب کیند، مطمئن شوید که از یک نرم افزار معتبر استفاده می کنید، زیرا برنامه های نرم افزارهای جعلی وجود دارد. مهم است که یک راه حل امنیتی قابل اعتماد در سیستم شما داشته باشید که شامل اسکن کردن، به روز رسانی خودکار و فایروال است.
اگر یک آنتی ویروس انتخاب کردید که فایروال ندارد مطمئن شوید که فایروال ویندوز را فعال کرده اید.
برای روشن کردن آن، به Control Panel بروید، System and Security را انتخاب کنید، سپس Windows Defender Firewall و آن را روشن یا خاموش کنید.
امیدوارم که به کمک روش های بالا به شما کاربر گرامی در بالا بردن امنیت ویندوز 10 خود کمک کرده باشیم.
برچسب ها: افزایش حریم خصوصی, سیستم عامل ویندوز, خصوصی سازی ویندوز, حفظ امنیت, افزایش امنیت ویندوز 10, امنیت ویندوز 10, افزایش امنیت ویندوز
مایکروسافت لایسنس به عنوان اولین تأمین کننده رسمی لایسنسهای اصلی محصولات مایکروسافت و تنها همکار تجاری رسمی مایکروسافت در ایران (Microsoft Partner)، با سابقه فعالیت بیش از یک دهه در واردات عمده محصولات اورجینال مایکروسافت و همکاری با بیش از یکصد هولدینگ و سازمان دولتی، خصوصی و بینالمللی شاخص و مطرح در ایران، با وجود تحریم های آمریکا، به واسطه شخصیت حقوقی مستقل خود در انگلستان Talee Limited، به عنوان Partner & Solution Provider رسمی مایکروسافت مشغول به فعالیت است. با توجه به حجم موجودی شرکت، تمامی محصولات به صورت فوری تحویل داده میشوند و دارای پشتیبانی، گارانتی و همچنین پشتیبانی فنی مایکروسافت هستند. علاوه بر این، لازم به ذکر است که هیچ یک از محصولات ارائه شده از نوع OEM ،Academic یا Charity نیستند و تمامی محصولات با لایسنس Retail و یا Volume License معتبر و قابل استعلام از مایکروسافت ارائه میشوند. مایکروسافت لایسنس به عنوان یک تأمین کننده رسمی، با فعالیت طولانی در ارائه محصولات اصلی مایکروسافت و تجربه ارائه خدمات به بسیاری از سازمانهای خصوصی و دولتی برجسته کشور، افتخار دارد که تمام محصولات نرمافزاری مایکروسافت را بدون واسطه و با شرایط تحویل آنی و با تضمین بهترین قیمت (بر اساس نوع لایسنس و شرایط استفاده) به صورت مستقیم عرضه نماید.
برخی از مزایای نسخههای اورجینال :