مایکروسافت، یکی از بزرگترین نامها در صنعت فناوری اطلاعات، از زمان تاسیس آن در سال ۱۹۷۵ توسط بیل گیتس و پال آلن، همواره در صدر اخبار بوده است. این شرکت که در ابتدا با تولید نرمافزار برای رایانههای شخصی شروع به کار کرد، به سرعت توانست با ارائهی محصولات و خدمات نوآورانه، نقشی کلیدی در تحول دیجیتال دنیا ایفا کند. از سیستم عامل ویندوز گرفته تا مجموعهی آفیس، و از خدمات ابری مایکروسافت آژور تا کنسولهای بازی ایکسباکس، هر کدام از این محصولات به نوعی معیارهای صنعت را شکل دادهاند.
در دورانی که دنیا به سرعت به سمت دیجیتالیزه شدن پیش میرود، مایکروسافت نیز بازیگری فعال در عرصهی تحولات جدید است، به طوری که تلاشهای زیادی در زمینههای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی انجام داده است. با توجه به حجم عظیم دادههایی که از طریق اینترنت و دستگاههای متصل جمعآوری میشود، مایکروسافت راهحلهای بسیاری را برای پردازش و تحلیل این دادهها ارائه میدهد که این امر به شرکتها و افراد اجازه میدهد تا از قدرت دادههای بزرگ بهرهمند شوند.
این شرکت همچنین در زمینهی توسعهی پلتفرمهای تعاملی و ارتباطی نیز فعالیتهای چشمگیری داشته است. نرمافزار اسکایپ و پلتفرم تیمز، که مخصوص همکاری و ارتباطات مجازی توسعه یافتهاند، به خصوص در دوران پاندمی کووید-۱۹، به ابزارهای ضروری برای برقراری ارتباط میان افراد در سراسر دنیا تبدیل شدند. مایکروسافت با درک نیازهای مختلف کاربران و بازار، همواره در تلاش است تا محصولات و خدمات خود را به روز رسانی کرده و به بهترین شکل ممکن به کاربران خدمت رسانی کند.
با توجه به چشمانداز وسیع و فعالیتهای متنوع، مایکروسافت به عنوان یکی از قدرتهای برتر فناوری اطلاعات در جهان شناخته میشود و بدون شک قله دیجیتال دنیا را در دست دارد. این شرکت نه تنها در ارائهی فناوریهای جدید پیشرو است، بلکه در فرهنگ سازمانی خود نیز به دنبال ایجاد محیطی است که در آن نوآوری و خلاقیت به اوج خود برسد.
—
شرکت مایکروسافت، قله دیجیتال دنیا
ماموریت شرکت مایکروسافت، کمک به مردم و کسب و کار، در سراسر دنیا جهت شناخت همه ظرفیت های آنهاست. شرکت مایکروسافت (MS)، یک شرکت فناوری چندملیتی است که دفتر مرکزی آن در ردموند واشنگتن قرار دارد. این شرکت، کار توسعه، ساخت، اعطای مجوز، پشتیبانی و فروش نرم افزار رایانه، لوازم الکترونیکی مصرفی، رایانه های شخصی و خدمات مرتبط را انجام می دهد و از این نظر، بر قله دیجیتال دنیا قرار دارد.
شرکت مایکروسافت، در چهارم آوریل سال 1975، توسط بیل گیتس و پل آلن به منظور توسعه و فروش interpreters BASIC برای مایکروکامپیوترهای Altair 8800 تاسیس شد. شرکت مایکروسافت، در اواسط سال های 1980، با سیستم عامل MS-DOS، برای تسلط بر بازار سیستم عامل رایانه های شخصی، توسعه یافت و این توسعه، با Microsoft windows ادامه پیدا کرد.
از معروف ترین تولیدات نرم افزاری این شرکت، خط ویندوز مایکروسافت سیستم های عامل، Microsoft office suite، internet explorer و edge web browsers می باشد. گل سرسبد تولیدات سخت افزاری این شرکت، شامل دو محصول کنسول بازی xbox و Microsoft surface است که ترکیبی از کامپیوترهای شخصی با صفحه لمسی می باشد. شرکت مایکروسافت، تا سال 2016، بزرگ ترین شرکت تولید کننده نرم افزار دنیا از نظر درآمد و یکی از باارزش ترین شرکت ها بوده است. کلمه microsoft، ترکیبی از دو کلمه microcomputer و software است. مایکروسافت، در رتبه بندی سال 2018 در رده بزرگ ترین شرکت های ایالات متحده از نظر درآمد نهایی قرار گرفته است.
از مهم ترین سیستم های عامل که در سراسر دنیا، کاربران فراوانی دارد، سیستم عامل ویندوز است که در سال 1985 توسط کمپانی مایکروسافت، به بازار عرضه شد و مهم ترین ویژگی آن، نسبت به سیستم های عامل قبل، گرافیکی بودن آن است. زیرساخت های تولید این سیستم عامل، بین سال های 1972 تا 1985 شکل گرفت. از آن تاریخ تا کنون، نسخه های مختلفی از ویندوز، با ویژگی ها و قابلیت های متفاوت، توسط شرکت مایکروسافت تولید و به بازار عرضه شده است. در سال 1990، مایکروسافت موفق به تولید مجموعه نرم افزارهای کاربردی خود، تحت عنوان Microsoft office گردید. این مجموعه، شامل برنامه های کاربردی مجزا، مانند مایکروسافت ورد و مایکروسافت اکسل می باشد. Windows NT نیز در همین سال ها شکل گرفت.
سال های 1995 تا 2007، برای شرکت مایکروسافت، سال های موفقیت آمیزی بود. در این سال ها، مایکروسافت موفق به تولید نرم افزارهای Windows 95، Windows xp و نخستین کنسول بازی خود به نام Xbox گردید. سال های 1995 تا 2007، همچنین زمان ارائه تعریف های جدید و گسترش خط تولید مایکروسافت، به شبکه های رایانه ای و شبکه جهانی بود. در خلال سال های 2007 تا 2011، کمپانی مایکروسافت موفق به ارائه Windows vista و Windows 7 گردید و شروع به افتتاح و گسترش فروشگاه های عرضه محصولات خود در سراسر جهان نمود. عرضه ویندوزهای 8 و 8.1، کنسول بازی Xbox one، نرم افزار معروف Outlook.com و سخت افزارهای معروف Surface device در خلال سال های 2011 تا 2014 انجام شد. ویندوز 10، ویندوز 10 موبایل و نرم افزار Microsoft edge and hololens، از دیگر نرم افزارهای معروف شرکت مایکروسافت هستند که از سال 2014 تا کنون تولید شده اند. از دیگر محصولات سخت افزاری شرکت مایکروسافت، می توان به Interactive whiteboard یا تخته سفید تعاملی اشاره کرد که کاربرد فراوانی در هوشمندسازی مدارس دارد. Microsoft surface hub، نسل جدید نمایشگرهای غول پیکر و باکیفیت مایکروسافت است که بیشتر در سالن های کنفرانس، کاربرد دارد. شرکت مایکروسافت، از بزرگ ترین تولیدکنندگان تلفن همراه نیز هست. این شرکت، با فروش 33 میلیون گوشی تلفن همراه در سال 2015، مقام سوم را در بین تولیدکنندگان بزرگ تلفن همراه در دنیا، به خود اختصاص داد.
برچسب ها: Microsoft Corporation, مایکروسافت, لایسنس ویندوز, لایسنس مایکروسافت, مایکروسافت ویندوز, آفیس اورجینال