چگونه از ویندوز 11 به ویندوز 10 دانگرید کنیم؟ مراحل و نکات مهم

Windows 11 از زمان انتشار آن در سال 2221، با طراحی زیبا و ویژگی‌های پیشرفته‌اش، مورد بحث قرار گرفته است. با این حال، همه تجربه خوشایندی با این سیستم عامل نداشته اند. برخی از کاربران با مشکلات سازگاری با نرم افزار خود مواجه شده اند یا ویژگی های خاصی را گیج کننده یا غیر ضروری می دانند. به همین دلایل، بسیاری از کاربران به فکر بازگشت به نسخه قبلی ویندوز ۱۰ هستند. اگرچه ممکن است بازگشت به نسخه قدیمی کار سختی به نظر برسد، اما غیرممکن نیست. در این مقاله، مراحل و اقدامات احتیاطی را که باید هنگام بازگشت به ویندوز 10 از ویندوز 11 انجام دهید، برای اطمینان از انتقال روان و رفع هرگونه نگرانی که ممکن است ایجاد شود، مورد بحث قرار خواهیم داد. بنابراین، اگر شما یکی از آن دسته از کاربرانی هستید که مایل به بازگشت به ویندوز ۱۰ هستید، به خواندن ادامه دهید تا یاد بگیرید که چگونه با موفقیت در این فرآیند پیمایش کنید.

چرا بخواهیم از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ برگردیم؟

بازگشت از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ ممکن است به دلایل مختلفی انجام شود. یکی از دلایل اصلی می‌تواند ناسازگاری سخت‌افزاری و نرم‌افزاری باشد. ویندوز ۱۱ نیازمندی‌های سخت‌افزاری جدیدی دارد که ممکن است برخی از دستگاه‌ها یا نرم‌افزارهای قدیمی با آن سازگار نباشند، و این موضوع می‌تواند منجر به مشکلات عملکردی و کندی سیستم شود.

علاوه بر این، هر نسخه جدید از یک سیستم‌عامل ممکن است در ابتدا با باگ‌ها و مشکلات عملکردی مواجه شود. کاربران ممکن است به دلیل مشکلات نرم‌افزاری یا عملکردی که در ویندوز ۱۱ تجربه می‌کنند، تصمیم بگیرند به ویندوز ۱۰ بازگردند. تغییرات در رابط کاربری ویندوز ۱۱، از جمله منوی استارت مرکزی و گوشه‌های گرد پنجره‌ها، نیز ممکن است برای برخی از کاربران ناخوشایند یا ناآشنا باشد. این کاربران ممکن است ترجیح دهند به رابط کاربری ویندوز ۱۰ که با آن راحت‌تر هستند، بازگردند.

در محیط‌های کاری نیز ممکن است نرم‌افزارهای خاصی وجود داشته باشند که هنوز با ویندوز ۱۱ سازگاری کامل ندارند. در این موارد، سازمان‌ها ممکن است تصمیم بگیرند تا زمان رفع این مشکلات، به ویندوز ۱۰ بازگردند. برخی از کاربران ممکن است با مشکلات درایورها مواجه شوند که هنوز به طور کامل با ویندوز ۱۱ سازگار نشده‌اند. این مشکلات می‌توانند موجب عدم عملکرد صحیح سخت‌افزارها شوند و کاربران را به بازگشت به ویندوز ۱۰ ترغیب کنند.

ویندوز ۱۱ ممکن است منابع بیشتری از سیستم، مانند رم و پردازنده، مصرف کند. کاربران با سیستم‌های قدیمی‌تر ممکن است متوجه کاهش عملکرد شوند و ترجیح دهند به ویندوز ۱۰ که سبک‌تر و بهینه‌تر برای سیستم‌های قدیمی‌تر است، بازگردند. به همین دلایل، هر کاربر باید با توجه به نیازها و شرایط خود، تصمیم‌گیری کند که کدام نسخه از ویندوز برای او مناسب‌تر است.

فایل ها را قبل از دانگرید ویندوز 11 ذخیره کنید

برای اطمینان از انتقال آسان از ویندوز 11 به ویندوز 10، به شدت توصیه می شود از فایل های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. این اقدام پیشگیرانه با دانستن اینکه اطلاعات ارزشمند شما در طول فرآیند کاهش رتبه محافظت می شود، آرامش خاطر را برای شما فراهم می کند. با صرف زمان برای تهیه نسخه پشتیبان از اسناد، عکس‌ها، ویدیوها و هر فایل دیگر، می‌توانید به راحتی آن‌ها را بدون خطر از دست دادن داده‌ها به سیستم ویندوز 10 خود بازیابی کنید. چه بخواهید فایل های خود را به صورت دستی کپی و در یک دستگاه ذخیره سازی خارجی بچسبانید یا از نرم افزار پشتیبان گیری تخصصی استفاده کنید، نکته کلیدی این است که یک استراتژی پشتیبان قابل اعتماد داشته باشید. با انجام این کار، می توانید با اطمینان به کاهش رتبه ادامه دهید و به طور یکپارچه کار یا فعالیت های شخصی خود را در ویندوز 10 از سر بگیرید.

بازگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10 چگونه انجام می‌شود

در کل، دو روش اصلی برای برگشت از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ وجود دارد.

  1. قبل از ۱۰ روز استفاده: Go back در بخش Recovery
  2. بعد از ۱۰ روز استفاده: Clean install

دو روش Go back و Clean install اصلی ترین روش هایی هستند که یک کاربر ویندوز می تواند برای برگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10 انتخاب کند.

بازگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10 به دو روش کلی انجام می‌شود و این مستقیماً به تعداد روزهایی بستگی دارد که از نصب ویندوز 11 روی سیستم شما گذشته است. اگر کمتر از 10 روز است که ویندوز 11 را روی کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود نصب کرده‌اید، به راحتی می‌توانید به ویندوز 10 برگردید.

بازگشت به ویندوز 10 در کمتر از 10 روز

اگر کمتر از 10 روز از ارتقاء به ویندوز 11 گذشته باشد، می‌توانید از قابلیت “بازگشت به نسخه قبلی” استفاده کنید. برای انجام این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. باز کردن تنظیمات: دکمه Start را فشار دهید و به تنظیمات (Settings) بروید.
  2. برو به بخش به‌روزرسانی و امنیت: در تنظیمات، به بخش System و سپس Recovery بروید.
  3. انتخاب بازگشت به ویندوز 10: در قسمت “Recovery options”، گزینه‌ای به نام “Go back” (بازگشت به ویندوز 10) را مشاهده خواهید کرد. روی “Go back” کلیک کنید.
  4. دلیل این تصمیم خود را انتخاب کنید و Next را بزنید.
  5. در مرحله بعد، روی No, thanks کلیک کنید.
  6. وقتی از شما پرسیده شد که آیا می‌خواهید به‌روزرسانی‌ها را بررسی کنید، روی خیر، متشکرم کلیک کنید.
  7. در مرحله بعد، عواقب احتمالی دانگرید ویندوز 11 توضیح داده شده است که کافیست با کلیک روی Next این مرحله را هم رد کنید.
  8. نکته صفحه بعدی این است که برای وارد شدن به حساب ویندوز 10 خود حتماً باید رمز عبور مربوط به آن را به یاد داشته باشید. پس اگر مشکلی با این قضیه ندارید، Next را بزنید.
  9. در آخر، روی دکمه Go back to Windows 11 کلیک کنید تا برگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10 شروع شود.

❕ توجه داشته باشید:

اگر جعبه “Go back” خاکستری است، به این معنی است که شما از مهلت 10 روزه گذشته اید و باید ویندوز 10 را مجدداً به صورت دستی نصب کنید.

• چگونه از ویندوز 11 به ویندوز 10 دانگرید کنیم؟ مراحل و نکات مهم مهر 1403

نصب تمیز ویندوز 10 پس از 10 روز

اگر بیش از 10 روز از ارتقاء به ویندوز 11 گذشته باشد یا گزینه بازگشت در دسترس نباشد، نیاز به نصب تمیز ویندوز 10 خواهید داشت:

❕ توجه داشته باشید:

قبل از شروع این مرحله از سیستم خود بک آپ بگیرید چون بعد از تکمیل برگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10، فایل های موجود در درایور اصلی حذف می شوند. برای تهیه نسخه پشتیبان می توانید از OneDrive، فضای ذخیره سازی ابری یا درایو خارجی استفاده کنید.

به صفحه رسمی مایکروسافت بروید که ابزار نصب ویندوز ۱۰ به نام “Create Windows 10 installation media” را ارائه می‌دهد. این ابزار به شما امکان می‌دهد یک رسانه نصب (مانند یک فلش USB یا یک دیسک DVD) برای نصب ویندوز ۱۰ ایجاد کنید.

پس از دانلود ابزار، فایل موردنظر را در سیستم خود ذخیره کنید. دو بار روی فایل کلیک کنید تا اجرا شود.

پذیرش یا Accept را بزنید تا به مراحل نصب بروید.

در ادامه، Upgrade this PC now را انتخاب کنید و Accept را بزنید.

در مرحله ذخیره‌سازی فایل‌ها، برنامه‌ها و تنظیمات، گزینه “Nothing” را انتخاب کنید. برای این کار، روی “Change what to keep” کلیک کرده و از منوی باز شده، “Nothing” را انتخاب کنید و سپس روی “Next” کلیک کنید.

روی “Install” کلیک کنید تا پروسه نصب آغاز شود و سیستم چندین بار راه‌اندازی مجدد شود.

در مرحله انتخاب منطقه و چیدمان کیبورد، گزینه‌های مورد نظرتان را انتخاب کرده و سپس روی “Yes” کلیک کنید.

در بخش “Set up for personal use”، روی “Next” کلیک کنید.

در مرحله اضافه کردن حساب مایکروسافت، ایمیل یا شماره تلفن حساب مایکروسافت خود را وارد کرده و روی “Next” کلیک کنید.

رمز عبور حساب مایکروسافت خود را وارد کرده و روی “Next” کلیک کنید.

در این مرحله، روی “Create a PIN” کلیک کنید تا یک رمز PIN جدید بسازید و سپس روی “OK” کلیک کنید تا به صفحه تنظیمات حریم خصوصی بروید.

در بخش حریم خصوصی، تنظیمات و امکانات مورد نیازتان را علامت بزنید و روی “Accept” کلیک کنید.

در مرحله اختیاری سفارشی‌سازی، پلن‌های مورد نظرتان را انتخاب کرده و روی “Accept” کلیک کنید، یا با کلیک بر روی “Skip” این مرحله را رد کنید.

بخش دسترسی به موبایل از طریق PC را با کلیک بر روی “Skip for now” رد کنید.

اگر نیاز به بک‌آپ‌گیری از دسکتاپ، تصاویر و سایر فایل‌ها برای شما مهم است و می‌خواهید از سرویس ابری OneDrive استفاده کنید، روی “Next” کلیک کنید. در غیر این صورت، روی “Only save file to this PC” کلیک کنید تا این مرحله را رد کنید.

در بخش راه‌اندازی Microsoft 365، روی “No, thanks” کلیک کنید.

در مرحله آخر، بخشی مربوط به کورتانا ظاهر می‌شود. اگر می‌خواهید از کورتانا استفاده کنید، روی “Accept” کلیک کنید، در غیر این صورت روی “Not now” کلیک کنید.

آیا بعد از دانگرید باز هم امکان آپگرید به ویندوز 11 وجود دارد؟

بعد از دانگرید، اگر از نسخه قانونی و اورجینال ویندوز 10 استفاده کنید و سخت‌افزار سیستم شما سازگاری لازم برای ارتقاء به ویندوز 11 را داشته باشد، هر زمان که بخواهید و تمایل داشته باشید می‌توانید مجدداً آپگرید را انجام دهید. دانگرید کردن به ویندوز 10 از ویندوز 11 فقط برای آن دوره زمانی است که امکان استفاده از ویندوز 11 برای شما مطلوب نیست یا با مشکلات سازگاری روبرو شده‌اید. اما هر زمان که شرایط شما تغییر کرد و می‌خواهید دوباره به ویندوز 11 آپگرید کنید، می‌توانید این کار را انجام دهید.

در خاتمه، کاهش از ویندوز 11 به ویندوز 10 یک فرآیند ساده است که با چند مرحله انجام می شود. با این حال، مهم است که به خاطر داشته باشید که این فرآیند ممکن است منجر به از دست رفتن برخی از فایل ها یا تنظیمات شود. بنابراین، توصیه می شود قبل از اقدام به کاهش، از اطلاعات مهم نسخه پشتیبان تهیه کنید. علاوه بر این، مهم است که دلایل تمایل به دانگرید و بررسی سایر گزینه های عیب یابی قبل از تصمیم گیری برای بازگشت به ویندوز 10 در نظر گرفته شود. با بررسی دقیق و اجرای مناسب، فرآیند دانگرید می تواند موفقیت آمیز باشد و تجربه روان تری را برای کاربر فراهم کند. .

4/5 - (3 نظر)

دیگر مطالب

مایکروسافت لایسنس به عنوان اولین تأمین کننده رسمی لایسنس‌های اصلی محصولات مایکروسافت و تنها همکار تجاری رسمی مایکروسافت در ایران (Microsoft Partner)، با سابقه فعالیت بیش از یک دهه در واردات عمده محصولات اورجینال مایکروسافت و همکاری با بیش از یکصد هولدینگ و سازمان دولتی، خصوصی و بین‌المللی شاخص و مطرح در ایران، با وجود تحریم های آمریکا، به واسطه شخصیت حقوقی مستقل خود در انگلستان Talee Limited، به عنوان Partner & Solution Provider رسمی مایکروسافت مشغول به فعالیت است. با توجه به حجم موجودی شرکت، تمامی محصولات به صورت فوری تحویل داده می‌شوند و دارای پشتیبانی، گارانتی و همچنین پشتیبانی فنی مایکروسافت هستند. علاوه بر این، لازم به ذکر است که هیچ یک از محصولات ارائه شده از نوع OEM ،Academic یا Charity نیستند و تمامی محصولات با لایسنس Retail و یا Volume License معتبر و قابل استعلام از مایکروسافت ارائه می‌شوند. مایکروسافت لایسنس به عنوان یک تأمین کننده رسمی، با فعالیت طولانی در ارائه محصولات اصلی مایکروسافت و تجربه ارائه خدمات به بسیاری از سازمان‌های خصوصی و دولتی برجسته کشور، افتخار دارد که تمام محصولات نرم‌افزاری مایکروسافت را بدون واسطه و با شرایط تحویل آنی و با تضمین بهترین قیمت (بر اساس نوع لایسنس و شرایط استفاده) به صورت مستقیم عرضه نماید.

برخی از مزایای نسخه‌های اورجینال :

خانه
فروشگاه
0 مورد سبد خرید
حساب من